Кава допомагає печінці

Італійські вчені дійшли висновку, що кава захищає печінку від різних захворювань. 

Про це відкриття дослідники з наукового міланського інституту Маріо Негрі повідомили на зустрічі, присвяченій боротьбі із захворюваннями печінки. 

Вчені також заявили, що приступили до створення нових медичних препаратів, на основі кави. 

За даними фахівців, в останні роки в Італії, жителі якої просто не мислять життя без кави, кількість захворювань печінки скоротилося на 30%. 

На Апеннінах кава користується величезною популярністю. Італійці щодня, як мінімум два рази на день, забігають у бари, щоб випити маленьку чашечку запашного і міцного напою. Його тут чудово готують і наливають лише половину крихітної товстостінної керамічної чашечки, що дивує багатьох іноземних туристів. Однак, спробувавши каву по-італійськи, вони розуміють, що більшої кількості випити просто неможливо - настільки вона густа і міцна. 

Слід зазначити, самі італійці навіть чути не хочуть про розчинну каву або про каву по-американськи. 

За матеріалами: РИА Новости