Диня в йогурті

Запашний фруктовий мікс із шматочків дині, яблука, інжиру, султанських родзинок, банана, гібіскуса, шипшини і шматочків моркви.

Смак і аромат

Готовий напій “Диня в йогурті” має вишуканий смак медової дині з невеликим присмаком мармеладу. Під час приготування сушені шматочки фруктів передають напою всі яскраві риси смаку та аромату, а також корисні властивості. Оскільки в завареному вигляді фруктовий мікс “Диня в йогурті” запашний і солодкий, він гарно смакуватиме і в індивідуальному вигляді і в поєднанні з зеленим або чорним чаєм.

Корисні властивості

Інгредієнти міксу “Диня в йогурті” багаті на клітковину, вітаміни, органічні кислоти та мікроелементи. Високий вміст заліза робить диню корисною при анемії та серцево-судинних захворюваннях. Родзинки, зокрема, позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізують роботу нирок та печінки, а також діють заспокійливо під час стресу. Лікарі радять включати родзинки до раціону жінок, що годують немовлят, а також усім, хто страждає на анемію.

Заварювання

Один із способів заварювання фруктової суміші на порцію: чайна ложка заварки на чашку 350 мл та ще одна додаткова – на чайник.

Сушеним фруктам потрібен час, щоб настоятися, тому час заварювання: 5-6 хвилин при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.

Інший спосіб:

На кількість води 350 мл потрібно чаю 10 г (1 ч.л.), температура заварювання 90°C, час заварювання: 3 хвилини, кількість повторних заварювань: 1.

Заварювання в термосі:

На 1 л води знадобиться 10 ч.л. міксу сушених плодів. Чим більше взяти кількість заварки, тим насиченішим буде напій. Настоювати не менше 30 хвилин, а краще 1-2 години.

Як смакує краще

З друзями та приятелями, які розділяють ваші погляди на мистецтво споживання запашних напоїв.

Категорія: