Кенія Малаїка

Один з найбільш яскравих представників кенійського зеленого чаю "Кенія Малаїка". Має унікальні смакові властивості та яскравий весняний аромат.

Історія

Перші чайні плантації з’явилися в Кенії лише на початку XX століття. Проте, незважаючи на відносно молодий вік галузі, кенійський зелений чай користується попитом, є відомим і популярним у світі. На сьогоднішній день вирощування та збирання чайної сировини виконується, як і сто років тому, вручну.

Міцний, терпкий, з невеликою гіркуватістю смак, насичений настій і високий вміст кофеїну, – чи навряд це можна вважати дивним, але саме ці переваги чаю "Кенія Малаїка" вже давно розкрили для себе мешканці Великої Британії. Зазвичай вони вважають за краще пити його на сніданок, – саме тоді, коли організму потрібно отримати максимальний заряд енергії.

Походження

Зелений чай “Кенія Малаїка” вирощують на полях, розташованих на висоті більше ніж 6000 метрів над рівнем моря. Листя набувають характерних смакових та ароматичних властивостей в умовах панування прохолодного повітря та людської турботи.

Смак і аромат

Під час заварювання чай отримує привабливий прозоро-зелений колір. Напій має тонкий смак, в якому поєднуються квіткові акценти та вершкові відтінки. Трохи з часом на перший план виходять ноти весняної зелені та зелених яблук.

Оздоровчий вплив

Зелений чай “Кенія Малаїка” відчутно тонізує, підвищує працездатність, заряджає бадьорістю та енергією завдяки наявності кофеїну у складі. Також знімає тривогу і стрес, заспокоює та розслабляє. Спільна дія кофеїну та L-теаніну дає синергетичний ефект і позитивно впливає на функції мозку.

Заварювання

Один із способів заварювання зеленого класичного чаю на 1 порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова - на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95 ° C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.

Інший спосіб:

Прогріваємо чайник (500 мл) кип’ятком, насипаємо 10-15 г чаю і заливаємо 100 мл кип’яченої води 90-100°C, після чого воду швидко зливаємо. Заливаємо чайні листя кип’ятком (500 мл) другий раз і даємо настоятися 10-20 секунд.

Категорія: