Кісточка сливи

Незвичайний зв'язаний чай – вершина всього чайного мистецтва. За його чарівне перетворення зі звичайної кульки в чудову квітку, що розкрилася, чай отримав другу назву – квітучий. Якщо правильно такий чай заварити, він справді повільно перетворюється на дивовижну квітку.

Про те, як цей різновид чаїв з'явився, суперечки не припиняються. Але, якщо зважити на згадку про них у давніх літописах, то, швидше за все, їх вік близько тисячі років. Наприклад, у літописах про життя при дворі династії Сун є відомості про дивовижний чай з квітами хризантем, який мав цілющі властивості.

Виготовляється продукт лише ручним способом. Щоб сформувати одну таку кульку, професіоналу потрібно 5-10 хвилин. Все залежить від того, наскільки композиція складна.

“Кісточка сливи” має форму сфери, зробленої з листя, та квітки хризантеми біло-жовтого кольору.

Склад

Листя чайного дерева та квітка хризантеми біло-жовтого кольору.

Колір, аромат, смак

Настій світло-золотистий з глибоким бархатистим смаком з деревними нотками та легким присмаком з вершковими тонами. Аромат насичений, яскравий з квітковим відтінком.

Корисні властивості

Чай надає лікувальний вплив на організм людини:

  • тонізує, надає сили, покращує настрій;
  • надає заспокійливу дію, знімає стрес;
  • нормалізує процеси травлення та прискорює обмінні процеси;
  • виводить з організму токсини та шлаки;
  • покращує загальне самопочуття.

Спосіб заварювання

Важливо використовувати скляний посуд. Ємність слід попередньо обдати окропом, після чого залити в неї 150 мл води, температура якої 85-95° С, і опустити туди бутон. Через 3-4 хвилини квітка розкриється повністю і можна розпочинати чаювання.

Особливі умови: заварювати можна до 4 разів.

Подаруйте собі дивовижний ніжний напій та отримайте насолоду від його надзвичайного смаку!

Категорія: