Мате Strong

Відомий етнічний напій, поширений у Південній Америці та популярний у всьому світі. Цікаве спостереження: якщо чай “Мате неочищений "Стронг" std A” пити вранці, – він бадьорить, якщо ввечері, – дарує міцний сон.
Смак і аромат
Чай мате має дещо гіркуватий смак із трав’янистими акцентами, тонізує та бадьорить, як кава. Під час “першого побачення” з мате може знадобитись певний час, щоб звикнути до особливостей його смаку. З метою згладити гіркоту під час чаювання можна додати цукор або мед за бажанням.
Корисні властивості
Є думка, що кількість корисних компонентів і сполук у листі рослини, з якого створюють мате, налічує приблизно 200. Дослідження тривають, але точно відомо, що “Мате неочищений "Стронг" std A” варто вживати прихильникам оздоровчих дієт, оскільки чай притуплює відчуття голоду та нормалізує обмін речовин. Разом із тим напій сприяє утриманню високої концентрації уваги та активній роботі мозку. Вживання чаю допомагає зняти алергічні прояви, зміцнити імунітет та захистити ментальне здоров’я: антидепресивна дія напою полягає у значному зниженні тривожності та покращенні настрою.
Заварювання: традиційний спосіб
Традиційно для заварювання мате використовують калабас і бомбілью. Ємність заповнюється на 2/3 частини об’єму, закривається кришкою або долонею, після чого ретельно струшується. У калабас під нахилом вставляється до дна бомбілья. Калабас повертається у початкове положення, а чай змочується гарячою водою (температура 80°С). Через хвилину доливається ще вода і мате можна відразу пити. З кожним наступним доливанням води смак буде пом’якшуватись.
Заварювання: європейський спосіб
Якщо використати саме такий спосіб, то після заварювання варто буде процідити готовий напій через дрібне сито: так відфільтруються дрібні часточки листя мате. Кількість заварки: 2 ч.л. на 350 мл води. Заварювати 1 хвилину водою з температурою 95°С.

Категорія: