Мате суниця

Ароматизований чай "Мате суниця" із шматочками і пелюстками суниці, соняшником і гвоздикою.

Смак і аромат

Етнічний напій з Південної Америки має у складі квітково-ягідні компоненти, які забезпечують готовому чаю “Мате суниця” свіжий приємний аромат. Трав’янисто-суничні ноти, підкреслені присмаком прянощів, додають смаку пікантності, водночас залишаючи смакові враження ніжними і легкими.

Корисні властивості

Завдяки вмісту корисних сполук, напій водночас бадьорить, освіжає, тримає в тонусі та забезпечує активність розумової діяльності. Рослинний "дует" мате і суниці ефективно впливає на зниження ваги: зменшується бажання перекусити, посилюється обмін речовин. Зауважимо, що бажаний результат щодо схуднення можливий за умови раціонального харчування та активного способу життя.

Результати вивчення The Pasteur institute рослини, з листя якої народжується чай мате, наявні на сьогоднішній день, свідчать, що в ній міститься 24 одиниці вітамінів і мінералів, а також 15 амінокислот. Дослідження тривають.

Заварювання мате (етнічного чаю)

Спосіб 1. При звичному для нас заварюванні з використанням чашки, заварника чи френч–пресу візьміть 10 г чайної заварки на 250 мл води температури 75-85°C. Дайте настоятися 1-3 хв. Можна повторно заливати 2-3 рази.

Спосіб 2. На порцію: дві чайні ложки на чашку 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Температура води: 95°C. Час заварювання: 1 хвилина.
Особливі умови: пити мате потрібно відразу, як тільки він дещо охолов. Під час традиційного заварювання використовують калабас і бомбілью. При цьому порція заварюваної суміші збільшується до 30 грам, а час вживання (за умови постійного підливання окропу) – до 30 хвилин.

До чаю

Якщо це не завадить дотриманню дієти, спробуйте додати до чаю “Мате суниця” соковитий і ніжний яблучний бісквіт.

Категорія: