Ніжний Хусон

Серед класичних зелених чаїв “Ніжний Хайсан” вирізняється оригінальністю та самобутністю. Смак його настільки багатий і цікавий, що потребує неквапливого насолодження та вивчення.

Походження

Як тільки весна вступає у свої права, земля вкривається свіжою зеленню, а небо стає чистим та прозорим, в Китаї починається сезон Цинмін. Стародавні книги кажуть, що “у цей час відбувається зростання всього сущого, довкола чисто та світло, а повітря вільно пропускає теплі промені весняного сонця”.

Смак і аромат

В результаті бережної обробки сировини настій чаю після заварювання отримує цілу гаму різних ароматів – від солодкувато-медового до фруктово-вершкового. З часом у присмаку чаю “Ніжний Хайсан” з’являються квіткові ноти, а на згадку він залишає ледь відчутний в’яжучий післясмак. У готовому вигляді напій має смарагдово-золотистий колір.

Оздоровчий вплив

“Ніжний Хайсан” – це чай для ранку та/або тривалої денної роботи. У його складі є біологічно активні речовини, що не лише заряджають бадьорістю, а й втамовують легкий голод та допомагають регулювати тиск. Так, зокрема, флавоноїди сприяють нормалізації кровотоку в судинах головного мозку, що, в свою чергу покращує пам’ять. Також відомо, що у разі вживання від 3 до 4 чашок зеленого чаю на день, можна отримати половину рекомендованої добової дози вітаміну С.

Заварювання

Один із способів: використовуємо 4 г чаю на 250 мл гарячої води 75-80°С, час заварювання – протягом 2-4 хвилин.

Інший спосіб: заварюємо проливами – температура води 75-80°С, вага з розрахунку 1 г чайного листя на 30-50 мл води.

Перше заварювання триває 5-10 секунд, воду зливаємо і даємо чайному листу розкритися протягом 30-60 секунд. Друге заварювання – теж 10 секунд, кожне наступне довше за попереднє на 5-10 секунд.

Категорія: