Зелений порох Extra

Класичний чай "Зелений порох Extra" виробляється у провінції Аньхой, Китай. Кожна чаїнка являє собою щільно згорнуту зелену "перлинку", а чай у готовому вигляді містить велику кількість таніну та катехінів. Катехіни, зокрема, допомагають зміцнити захисні сили організму під час підвищеного ризику вірусних інфекцій: ГРВІ та/або грипу.

Походження

Китайський чай "Зелений порох Extra", вирощений у провінції Аньхой, місцеві мешканці називають чайними перлинами, адже чайне листя, згорнуте вручну в маленькі “перлинки”, має темно-зелений колір.

Смак, аромат і особливості

Після заварювання смак чаю стає дещо терпкуватим, свіжим і трав’янистим, при чому в ньому також можна відчути ніжну фруктову складову. Післясмак наповнений злегка солодкими та димними рисами. 

Марокканці-винахідники

Століття тому китайський чай "Зелений порох Extra" з’явився не лише в  Європі, а й в Африці. Мешканці Марокко вирішили, що для рецепту їхнього напою-фавориту – зеленого чаю з м’ятою – саме "Зелений порох Extra" пасує якнайкраще.

Солодкуватий і водночас трав’янистий, він чудово підкреслює освіжаючий смак м’ятного листя, яке жителі Марокко використовують для свого традиційного чаю. Також вони додають до нього прянощі та часточки цитрусів. Втім, ви також можете спробувати приготувати цей напій.

Вплив на здоров’я

Сполуки, що входять до складу зеленого чаю, піднімуть імунітет та допоможуть зняти нервову напругу. Крім того, у чаї містяться корисні

катехіни, що здатні "стабілізувати" вітамін С, не даючи йому руйнуватися навіть у разі заварювання окропом.

Заварювання

Один із способів заварювання класичного зеленого чаю наступний: на одну порцію потрібні чайна ложка чаю на 350 мл води та ще одна додаткова ложка – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.

Інший спосіб: на 1 л води варто взяти 10-15 г чаю. Час настоювання: 3-4 хвилини за умови температури 80°C.

Категорія: