Женьшенєвий оолонг

Покращити настрій, відігнати тривожні думки, зігрітись або ж просто зупинити плин часу на кілька хвилин і відпочити, – за цим ми інстинктивно тягнемося до чашки чаю. Чай "Женьшеневий оолонг" з острова Тайвань в обсипці з меленого кореня женьшеню відомий ніжним ароматом з квітковими нотами, солодким присмаком і тривалим приємним післясмаком.

Смак і аромат

Наявність складових, що містяться в женьшені, надає напою легкої солодкої гіркуватості та вираженого аромату. У смакових характеристиках можна відчути насичений трав'яний акцент, а оолонг “віддає” аромату чаю ніжні квіткові тонкощі та свіжий фруктовий присмак з нотами чорносливу. 

Корисні властивості

У чаї органічно комбінуються корисні властивості оолонгу та женьшеню. Дослідження складових напою показують, що регулярне споживання оолонг-чаю допомагає знизити рівень “шкідливого” холестерину в крові і підтримувати здоров'я серця. Також дія компонентів чаю є корисною для роботи шлунково-кишкового тракту. Складові женьшеню надають збадьорюючого і тонізуючого ефекту, що робить напій чудовим вибором для тих, хто шукає альтернативу каві. У той же час, цей напій має заспокійливу дію завдяки оолонгу, що допомагає долати стрес і посилювати зосередженість.

Як заварювати

Один із способів заварювання оолонгів: на порцію – чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Рекомендується використовувати воду з температурою близькою до 85°C і заварювати протягом 3-5 хвилин. Особливі умови: заварювати 3-5 разів.

З чим смакує

Завдяки оригінальним нюансам смаку, "Женьшеневий оолонг" традиційно вважається добрим супутником до страв з рису та морепродуктів, зокрема до суші та сашимі. Проте, він також чудово поєднується з фруктами: яблуками, грушами, апельсинами.

Категорія: