Мадам Грей

Зелений чай з пелюстками волошок та екстрактом бергамота, який надає напою впізнаваного аромату.

 Чай і бергамот

Існує легенда про початок ароматизації чаю бергамотом. У 1838 році британське судно прямувало з Індії до Великобританії з вантажем чаю та бергамотової олії. Під час шторму сталось так, що ємності з олією були пошкоджені, і вона потрапила до тюків з чайним листям. Власник судна не зміг просто так викинути обидва дороговартісні продукти і до Англії прибув вже ароматизований чай. Британцям така композиція прийшлася до смаку, тож наразі і зелений, і чорний чай з бергамотом мають заслужену популярність.

 Смак і аромат

Ніжний та м’який смак зеленого чаю, підсилений оригінальним ароматом бергамоту заявляє про себе з першої хвилини заварювання. Висушені пелюстки мальви та волошки додають напою візуальної привабливості та легкого трав’яного відтінку. Відчутною і заключною нотою у чайній композиції залишається бергамот.

Оздоровча дія

Не лише за смак і аромат цінують чай “Мадам Грей” його шанувальники, а й за корисні властивості: вміст вітамінів С і А та мікроелементів калію і магнію сприяє покращенню загального стану здоров’я. Органічний екстракт бергамоту має заспокійливу дію, знижує рівень холестерину та сприяє концентрації уваги.

З чим смакує

Насамперед, цей чай смакує з медом, а також гармонійно поєднується з горіхами кеш’ю, мигдалем, хрустким печивом та стравами з сиру.

 Заварювання

Чай потрібно заварювати гарячою водою 80-85°С та настоювати не менше 4-х хвилин. Для заварника ємністю 200-250 мл достатньо 1 чайної ложки чаю. Якщо дотримуватись британських традицій і правил чаювання, варто спочатку в чашку покласти цукор, а потім наливати готовий напій.

Інший спосіб заварювання зеленого ароматизованого чаю: на порцію (350 мл) – чайна ложка чаю, і ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.

Категорія: