Молочий Порох

«Порох» – це класичний зелений чай. Назвою він зобов’язаний аналогії з формою маленьких кульок, що нагадують порох, адже чайні листочки скручені саме в такому вигляді.

Як поєдналися чай і молоко? 

Іноді нестача води як ресурсу призводить до нових корисних знахідок: одне з пояснень утворення продукту “чай і смаком молока” є простим і водночас цікавим. За давніх часів кочівники Азії мали гостру потребу у воді. Рідину дуже економили, через що заварювали чай молоком буйволиць.

Смак і аромат

Завдяки тому, що аромат “Молочного пороху” має впізнаваний присмак молока, який вдало поєднується зі смаком зеленого чаю, багато хто називає таке чаювання англійським. Відомі британські традиції сьогодні отримують нові сенси, що не заважає їм і надалі залишатись частиною світової культурної спадщини. Легкі карамельно-вершкові ноти у смаку та молочний присмак пом’якшують терпкість чайного листа і роблять напій ніжнішим.

Корисний вплив

Чай, що має насичений аромат, тонізує та освіжає. Зранку напій дарує тілу бадьорість і навіть надихає на нові звершення. Крім того, щоденне вживання чаю, склад якого багатий на вітаміни А, К, В, С і Е, допомагає виведенню токсинів з організму та підтримує здоров’я печінки. Також доведено, що напій гідно виконує роль допоміжного засобу, який сприяє боротьбі із застудними захворюваннями.

З чим смакує

Насолодження чаюванням радимо розділити з друзями та/ або рідними. Випічка, тістечка чи торт ручної роботи смакуватимуть із «Молочним порохом» якнайкраще. Тим не менш, якщо вирішите чаювати наодинці, в нагоді стане одна деталь, – цей «порох» розкривається у воді дуже красиво.

Заварювання

Спочатку варто прогріти посуд, у якому буде заварюватись чай. За умови об’єму посуду 250-300 мл варто використати 1 ч. л. чаної заварки. Заливаємо кип’яченою водою 85°С, через 10-15 секунд зливаємо воду і заливаємо свіжу 70°С. Настоюємо 2-3 хвилини. Для підсолодження напою доречний натуральний мед.

Категорія: