Турка мідна цільнокатана "Класік" 300 мл

Металева турка (джезва) - найбільш довговічна і невибаглива. Вона не лопне і не розіб'ється, її легко мити і чистити. Матеріалом для виробництва турок (джезв) може бути срібло, мідь, кераміка, сталь ... Найбільш популярні - мідні турки, оскільки міді притаманна рівномірна теплопровідність. А сама турка, за визначенням, передбачає вузьку шийку, що для приготування кави дуже важливо. Обов'язково також наявність спеціального внутрішнього покриття із харчового олова. Турки, лаковані ззовні вогнетривким лаком довгий час не тьмяніють, і більш прості в чищенні (достатньо просто помити). Сама причина популярності приготування кави в турці полягає в принципі перевіреного поколіннями способу: в ​​вузькій шийці молота кава перешкоджає виходу ароматичних речовин та кофеїну. Тому напій зберігає весь букет обсмажених кавових зерен.

Категорія: