Зелений з годжі

Вишуканий зелений чай із всесвітньо відомими ягодами годжі, шматочками ягід полуниці та пелюстками квітів граната. Має свіжий, витончений аромат і солодкий присмак.

Цілющі властивості

Ягоди годжі – плоди тропічного багаторічного чагарника, – мають ще одну назву – «ягоди довголіття». В них міститься майже рекордна кількість вітамінів та мінералів в порівнянні з іншими ягодами. Доповнений ними якісний зелений чай – надзвичайно корисний для здоров’я напій.

Листочки чайного куща та ягоди годжі багаті на антиоксиданти. Плоди годжі зміцнюють імунітет, підтримують роботу печінки, позитивно впливають на стан здоров’я очей і покращують обмін речовин, причому це – далеко не всі їх оздоровчі властивості. Оскільки зелений чай багатий фтором, це добре впливає на зубну емаль, але при цьому варто пам’ятати, що зловживання цукром та солодощами може звести цей корисний вплив нанівець.

Заварювання

В розрахунку на одну чашку у прогрітий окропом посуд насипаємо 5-7 грам заварки плюс 5 грам на чайник. Заливаємо гарячою водою (95°С) і даємо настоятися 2-3 хвилини. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.

Як краще смакує

Не варто готувати про запас і залишати чай «на потім», корисніше вживати напій у щойно завареному вигляді. Влітку він ідеально втамує спрагу в охолодженого вигляді, а в холодну пору року гарячий чай швидко зігріє і підніме настрій.

До чаю

Одного разу спробуйте до чаю «Зелений з годжі» зробити крамбл з цукіні, – ірландський домашній пиріг з цукіні там’яким домашнім сиром під ковдрою з масляно-мигдальної крихти. Вам сподобається!

Категорія: