-
Да Хун Пао (Червоний Халат) - червоний в китайській і чорний в українській класифікації чай, який належить до групи сильно-ферментованих улунів. Це один з найзнаменитіших чаїв Піднебесної, який виготовляється з сировини одного з Сі Да Мінь Цун (чотирьох знаменитих кущів).
Походження
-
Пуер. Визначення та історія. Пуер - пост-ферментований чай, який пройшов глибоку (традиційну або прискорену) ферментацію, що припускає трансформацію його в продукт відмінний від звичайного чорного чаю по його хімічному складу і корисним властивостям. Це чорний чай з китайської видової чайної класифікації. В українській класифікації його відносять до групи чорних спеціальних чаїв.
-
Чай - це більше ніж напій. Це символ доброго смаку, атрибут святкового застілля, дружній жест і вираз симпатії, втіха для стражденних і завжди доречний привід зібратися разом. Чай сприяє духовному просвітленню і приносить умиротворення при душевних негараздах. Люди цінують властивості чаю протягом століть. У багатьох культурах чаювання стало невід'ємною частиною щоденного укладу життя.
-
Ройбуш – традиційний чай південної Африки, користь від якої прирівнює цю рослину до лікарської. Одразу і не скажеш, що цей зелений кущ – справжня вітамінно-мінеральна скарбниця.
-
Відомий серед китайських цілителів, як напій, що сприяє зміцненню захисних сил організму і надає тілу енергію. Своїми корисними властивостями гречаний чай зобов'язаний унікальному складу. У ньому присутні мікро/макроелементи, серед яких є навіть такі рідкісні речовини, як селен, ванадій, хром і алюміній.
Крім того, гречаний чай містить в собі всі відомі вітаміни, а також флавоноїди, що робить напій просто незамінним для лікування цілого ряду захворювань.
-
Ця цілюща рослина має багато назв: кліторія, анчан, тайська орхідея. Сировиною для чаю служать квіти і листочки метеликового горошку – виткої рослини з блакитними або фіолетовими квітами.
Смак - легкий і трав'яний. Дехто помітить нотки вареної кукурудзи і свіжого зеленого горошку. Післясмак досить довгий і солодкуватий, добре освіжає.
Склад