Бамбук

Бамбук почали використовувати в лікувальних і не лише цілях багато тисячоліть тому. Для давніх азіатських культур він став практично союзником у багатьох ситуаціях.

Сьогодні бамбук застосовується як добавка до чаю та як самостійний бамбуковий чай (bamboo tea). Для заварки беруть ніжне, яскраво-салатове, довге, загострене листя, що нагадує щойно скошену траву. Для заготівлі сировини верхівки молодих пагонів вручну зривають, потім сушать, пропарюють, обсмажують. Це дозволяє зробити трав'яні нотки м'якшими.

Опис

Якщо використовувати бамбук, як сировину для приготування самостійного напою, то останній виходить трохи схожим на зелені чайні сорти, але з іншим характером. Він має світло-зелений колір, трохи терпкий і солодкуватий. Чай з цією добавкою має яскравий аромат, в якому чути нотки смаженого мигдалю, свіжої випічки та злаків.

Корисні властивості

Бамбуковий лист має насичений біохімічний склад. У ньому містяться поліфеноли, амінокислоти, мікроелементи та вітамін С у великій кількості.

Чай з бамбуком має позитивний вплив на організм в цілому:

  • покращує пам'ять, підвищує настрій, заспокоює, нормалізує сон;
  • зміцнює імунну систему, є сильним антиоксидантом;
  • наявність у складі листя бамбука кремнієвої кислоти сприяє запобіганню розвитку артрозу, ревматизму, мігрені;
  • зміцнює серцево-судинну систему;
  • покращує структуру волосся та стан шкірних покривів;
  • нормалізує метаболічні процеси.

Напій з бамбукового листя, як і чай з їх додаванням, відмінно втамовує спрагу і підтримує тонус, рятує від авітамінозу у весняний період.

Спосіб приготування

Для приготування чистого настою потрібно 1 ч. л. листя бамбука та 150-200 мл. гарячої води. Настоювати рекомендується протягом 20-30 с. Порція заварки розрахована на дві-три проливи.

Бамбук можна додавати до будь-якого сорту чаю та заварювати як завжди.

Подаруйте собі хвилини радості та насолоди з чудовим, ароматним та дуже корисним напоєм!

Категория: