Анчан (синій чай)

Ця цілюща рослина має багато назв: кліторія, анчан, тайська орхідея. Сировиною для чаю служать квіти і листочки метеликового горошку – виткої рослини з блакитними або фіолетовими квітами.

Смак - легкий і трав'яний. Дехто помітить нотки вареної кукурудзи і свіжого зеленого горошку. Післясмак досить довгий і солодкуватий, добре освіжає.

Склад

У синьому тайському чаї міститься унікальний комплекс біологічно активних сполук, велика кількість вітамінів і мікроелементів:

Чай Ку Цяо (гречаний чай)

Відомий серед китайських цілителів, як напій, що сприяє зміцненню захисних сил організму і надає тілу енергію.  Своїми корисними властивостями гречаний чай зобов'язаний унікальному складу. У ньому присутні мікро/макроелементи, серед яких є навіть такі рідкісні речовини, як селен, ванадій, хром і алюміній.

Крім того, гречаний чай містить в собі всі відомі вітаміни, а також флавоноїди, що робить напій просто незамінним для лікування цілого ряду захворювань.

Лапачо

Дерево лапачо родом з Південної Америки і зростає в дощових лісах Аргентини, Парагваю та Бразилії Кора традиційно використовувалася для виготовлення мисливських луків індіанців Південної Америки - насправді її назва Pau D'Arco перекладається як «лук» на іспанській мові. Лікувальні властивості лапачо виявляються в самовідновлювальні внутрішньої корі - корі головного мозку, і для правильного збору та обробки цього матеріалу потрібні кваліфіковані збирачі. Кажуть, що властивості лапачо найбільш ефективні і корисні, коли його вживають разом з традиційною південноамериканським мате.

Ройбуш - беспрецедентний чай!

Ройбуш – традиційний чай південної Африки, користь від якої прирівнює цю рослину до лікарської. Одразу і не скажеш, що цей зелений кущ – справжня вітамінно-мінеральна скарбниця.

Мінеральний склад  ройбушу включає в себе: кальцій, магній, мідь, марганець, залізо, цинк, а рівень антиоксидантів1 – просто зашкалює. Вони допомагають захистити організм, борючись з вільними радикалами2, які можуть викликати рак і руйнують структуру клітин нашого організму.

Жовтий чай

 

Жовтий чай належить до категорії легко-ферментованих чаїв, процес виробництва яких схожий на виробництво зеленого чаю, але має додаткову завершальну стадію. І ця додаткова стадія є головною відмінною рисою, що формує фундаментальну різницю його від зеленого чаю. Назва цього процесу – зав’ялювання, що призводить в цьому унікальному типі чаю до появи характерного жовтого листя та жовтого забарвлення настою.

Сторінки