Лапачо

Дерево лапачо родом з Південної Америки і зростає в дощових лісах Аргентини, Парагваю та Бразилії Кора традиційно використовувалася для виготовлення мисливських луків індіанців Південної Америки - насправді її назва Pau D'Arco перекладається як «лук» на іспанській мові. Лікувальні властивості лапачо виявляються в самовідновлювальні внутрішньої корі - корі головного мозку, і для правильного збору та обробки цього матеріалу потрібні кваліфіковані збирачі. Кажуть, що властивості лапачо найбільш ефективні і корисні, коли його вживають разом з традиційною південноамериканським мате.

Ройбуш - беспрецедентний чай!

Ройбуш – традиційний чай південної Африки, користь від якої прирівнює цю рослину до лікарської. Одразу і не скажеш, що цей зелений кущ – справжня вітамінно-мінеральна скарбниця.

Мінеральний склад  ройбушу включає в себе: кальцій, магній, мідь, марганець, залізо, цинк, а рівень антиоксидантів1 – просто зашкалює. Вони допомагають захистити організм, борючись з вільними радикалами2, які можуть викликати рак і руйнують структуру клітин нашого організму.

Жовтий чай

 

Жовтий чай належить до категорії легко-ферментованих чаїв, процес виробництва яких схожий на виробництво зеленого чаю, але має додаткову завершальну стадію. І ця додаткова стадія є головною відмінною рисою, що формує фундаментальну різницю його від зеленого чаю. Назва цього процесу – зав’ялювання, що призводить в цьому унікальному типі чаю до появи характерного жовтого листя та жовтого забарвлення настою.

Фальсифікація чаю та способи її розпізнавання

            Фальсифікація чаю, як і будь-якого продукту почалася з того історичного моменту, коли їх (сортів чаю одного виду) стало два. Розвиток чаю як продукту міжнародної торгівлі, розширення асортименту (зараз налічується більше 3000 сортів чаю), супроводжувалося більш-менш вдалим фальсифікаціями. Що таке якісний чай?

Ідентифікація натуральної розчинної кави

Останнім часом значного поширення набула асортиментна фальсифікація натуральної розчинної кави . Найчастіше за натуральну розчинну каву намагаються видати дешеві кавозамінні продукти на основі цикорію. Виявити цей вид фальсифікації можна шляхом детального вивчення органолептичних та фізико-хімічних показників і співставлення їх з ідентифікаційними ознаками кави натуральної розчинної.

Сторінки