Анчан - синій чай

Ця цілюща рослина має багато назв: кліторія, анчан, тайська орхідея. Сировиною для чаю служать квіти і листочки метеликового горошку – виткої рослини з блакитними або фіолетовими квітами.

Смак - легкий і трав'яний. Дехто помітить нотки вареної кукурудзи і свіжого зеленого горошку. Післясмак досить довгий і солодкуватий, добре освіжає.

Склад

У синьому тайському чаї міститься унікальний комплекс біологічно активних сполук, велика кількість вітамінів і мікроелементів: Фосфор, Залізо, Марганець, Вітамін D, Вітамін K, Вітамін C, Цинк, Вітамін В12, Вітамін B1, Вітамін B3, Вітамін B2, Антиоксиданти. 

Як заварювати синій чай

Воду для заварювання чаю з квіток анчану слід закип'ятити і потім дати їй охолонути до 90 градусів. При такій температурі всі цілющі властивості перейдуть в напій. Сухі квіти заварюють гарячою водою, але через кілька секунд її зливають і потім повторно заварюють чай, дають йому настоятися близько 5 хвилин. У готовий синій чай за смаком можна додати лимонний сік, мед або цукор.

більше інформації читайте у статті: https://osmantus.ua/ru/node/10303?language=uk

Категорія: