Ассам Пекое

Міцний чай зі штату Асам із приємним терпким смаком, подібним до червоного сухого вина.

Цінність напою

Вважається, що чай – один із найдавніших напоїв у світі, зроблених людиною власноруч.

Походження

Складові чайної суміші являють собою загострені щільно скручені листочки, зібрані навесні у найкращі для цього місяці: квітні і травні. Відповідаючи характеристикам преміум-класу щодо якості, чай “Пекое Індія (Асам)” не містить жодних добавок, ароматизаторів чи барвників, і це – одна з багатьох причин, які роблять його популярним і відомим.

Смакові властивості

Шанувальники натурального чорного чаю цінують його ще й за приємний, злегка терпкуватий смак, що тонізує. А легка в'язкість, присутня завдяки вмісту таніну, органічно підкреслює пряні та фруктові ноти аромату.

Корисний вплив

Крім того, що напій має оригінальний насичений смак і освіжаючу дію, підсилену високим вмістом таніну, він також ефективно втамовує спрагу. За рахунок вмісту цілющих сполук, мінералів, поліфенолів тощо, чай “Пекое Індія (Асам)” з користю впливає на здоров'я. Його природні властивості допомагають підтримувати в нормі рівень глюкози в крові та боротися зі стресом. Вживання напою зранку додає енергії протягом дня. Завдяки наявності певної концентрації антиоксидантів, цей чай ще називають “напоєм молодості”.

Заварювання

Один із способів заварювання чорного класичного чаю на порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати один раз.

З чим смакує краще

Чорний чай “Пекое Індія (Асам)” має досконалий смак, що зумовлює його здатність ненав'язливо підкреслити ваш гастрономічний вибір. Улюблене тістечко, печиво або класичний чізкейк смакуватимуть разом з чаєм найкращим чином. Якщо ж вживати напій окремо від їжі, то його гармонійно доповнять скибки лимону, імбиру або паличка кориці, – залежно від особистих уподобань.