"Червоний листок", 6г (Да Хун Пао)

Да Хун Пао – це вид оолонгу,  що походить з Китаю, зокрема з гірських регіонів провінції Фуцзянь, – саме там вирощуються чайні кущі, з яких отримують сировину для приготування напою. Сонячні промені та гірське повітря роблять смак м’яким, а аромат – ніжним фруктовим, з відтінком медових персиків. Історія напою пов'язана з численними легендами, а “батьківський” сорт чаю Да Хун Пао є одним із найцінніших в Китаї. 

Смачне рішення

Чашка чаю зранку, щоб остаточно прокинутись? Смачне та доречне рішення – Да Хун Пао «Червоний листок». Особливість цього елітного чаю – нова пресована форма. Такий вигляд – запорука збереження свіжості та неперевершеного аромату майбутнього напою, назва якого “Да Хун Пао” перекладається як "Великий червоний халат"

Смак і аромат

Да Хун Пао «Червоний листок» відомий не лише завдяки високій якості сировини, що має виразний червоно-коричневий колір, а й характерними смаком та ароматом. Глибокий, міцний і насичений смаковий букет містить виражені деревні та квіткові ноти, аромат – делікатний і заспокійливий, з ніжними нюансами зеленої горіхової шкірки. Післясмак чаю має легку персикову солодкість і пряний акцент.

Корисні властивості

Да Хун Пао містить антиоксиданти, зокрема, катехіни, дія яких сприяє  зменшенню ризиків розвитку стресу. Вміст теїну дозволяє підвищити бадьорість та зосередженість. 

Із чим смакує

Оскільки смак Да Хун Пао «Червоний листок» надзвичайно багатогранний і насичений, під час чаювання можна насолоджуватися лише ним. Проте, якщо ви маєте бажання отримати нові смакові враження, спробуйте поєднати чай з різними стравами: комбінація оолонгу з сиром та крекерами буде смачним і цікавим гастрономічним досвідом.

Як заварювати

Щоб насолоджуватися Да Хун Пао належним чином, важливо правильно заварювати чай, враховуючи температуру води та час заварювання. Рекомендується використовувати воду, температура якої близька до 85-95°C і заварювати чай протягом 2-3 хвилин.

Категорія: