Годзілун

Яскравий та водночас оксамитовий смак чаю «Годзілун оолонг», технологія створення якого була винайдена в XVII столітті, – це давня чайна історія від майстрів з гір Уїшань. Вона залишається сучасною, не дивлячись на поважний вік, адже поєднує вишуканий оолонг, ягоди Годзі (Годжі) та цукати полуниці. Напій, що символічно вважається чаєм неба і землі, має чотири важливі риси: витончену форму, багатогранний смак,  аромат та оздоровчий потенціал.

Смак і аромат

Склад напою, до якого входять натуральні інгредієнти, забезпечує впізнаваний смак, що містить легку кислинку, – саме вона надає напою природної свіжості. Після заварювання в ароматичному букеті також можна відчути ніжні ноти зеленого яблука, квіткові акценти та помірну солодкість. Ніжний смак напою органічно поєднується із властивостями його складових, що чинять корисний вплив на стан здоров'я.

Корисні властивості

Рослинні сполуки, що є у складі чаю, сприяють підтримці гарного самопочуття. Теофілін і теобромін, як і кофеїн, мають вплив на центральну нервову систему, але слабкіший, а також покращують кровообіг. Споживання чаю «Годзілун оолонг» позитиіно впливає на роботу імунної та серцево-судинної систем. Якщо підходити до чаювання, як до мистецтва, чай і проведення час від часу церемоній, з ним пов’язаних, гармонізують внутрішній стан людини. 

Як заварювати

Для приготування знадобиться одна чайна ложка чаю на 350 мл води і ще одна додаткова – на чайник. Джерельна або негазована вода буде бажаним вибором. Час заварювання: 3-5 хвилин при температурі 85°C. Можна заварювати до 5 разів.

З чим смакує

Чай «Годзілун оолонг» може додати шарму романтичному вечору, тож його можна куштувати, поєднуючи з фруктами та сиром гауда, які підкреслять ніжний смак напою. Проте, щоб повністю відчути природні смак і аромат чаю, гастрономічні смаколики можна залишити на потім

Категорія: