Камені пуеру елітні «Лао-ча Рис»

Лао Ча, що з китайської перекладається, як «старі чайні голови». Таку назву чай отримав у зв'язку із зовнішнім виглядом сировини. Тривалість ферментації чайного листя – до року. Спочатку їх у вологому стані складають у купи. Поступово з обох боків цих куп формуються грудки. Процес ферментації у них проходить повільніше, тому й назвали їх старими головами.

Цінність цього продукту зрозуміли далеко не відразу. Одні виробники збирали спресовані чайні шматки кілька років, інші їх відразу утилізували. Але одного разу директор однієї з фабрик помітив, що його робітники п'ють напій із цих шматочків і вирішив сам спробувати такий чай. Смак та аромат його приємно здивував. Як наслідок, на фабриці з'явився новий вид чаю, а невдовзі він перетворився на елітний.

Склад каміння пуеру елітних «Лао-ча Рис»

Для виготовлення цього виду чаю використовують високоякісне чайне листя і бруньки, які в процесі тривалої глибокої ферментації і утворюють «старі чайні голови». До основної сировини доданий екстракт рису, що суттєво покращує його смакові та ароматичні властивості.

Колір, аромат, смак

Приготовлений напій має неповторний аромат ранкового лісу з землянистим відтінком і нотками прілого листя. Смак неоднозначний і з кожним заварюванням відкривається з нового боку. Це ягідні та горіхові нотки, присмак свіжого попкорну, незначний солод. Настій в'язкий з елегантним глибоким темно-коньячним кольором.

Корисні властивості

Чай має унікальні властивості. Залежно від часу доби він може подарувати як бадьорість і ясність розуму, так і розслаблення. Завдяки тому, що продукт насичений безліччю вітамінів, мінералів і корисних речовин, він надає загальнозміцнюючу дію на організм в цілому, сприяє покращенню настрою, зміцнює імунітет та серцево-судинну систему, забезпечує омолоджуючий ефект.

Спосіб заварювання

Традиційний метод. Сировина у кількості 6 г заливається 250-300 мл гарячої води (90-95 градусів) на 2-3 хв. Заварювати можна 5-7 разів.

Другий спосіб – заварювання у проливному чайнику. Першу заварку слід потримати довше. Витримує сировину до 15 проливів.

Є ще один варіант приготування – варіння. У цьому випадку добре спресована сировина ідеально розм'якшується та віддає всю смакову гаму. Варити можна як у воді, і на молоці.

Отримайте заряд бадьорості на весь день – порадуйте себе дивовижним, смачним та корисним напоєм!

Категорія: