Камені пуеру елітні «Лао-ча Жожоба»

Лао Ча Тоу (老茶头) – особливий продукт, який сформувався в процесі ферментації пуеру на етапі вологого скиртування («Во дуй»). Під час виробництва ферментація сировини відбувається у великих котлах. На дні цих ємностей і формуються чайні камені, що здобули величезне визнання у всьому світі.

Про чай пуеру існує чимало легенд і всі вони свідчать, що продукт з'явився абсолютно випадково ще за правління династії Цин. Але, якщо сам чай пуер існує вже тисячоліття, то камені пуеру довгий час ігнорувалися виробниками і просто викидалися як побічний продукт. І лише згодом була відкрита їх цінність. Робітники одного з виробництв заварили з них чай і пригостили директора. Так і було відкрито неповторний чайний продукт.

Склад каменів пуеру елітних «Лао-ча Жожоба»

Чайні голови виготовляються шляхом глибокої ферментації листя та бруньок найкращих сортів чайних дерев з додаванням екстракту Жожоба.

Колір, аромат, смак

Чай має густий аромат, в якому переважають димно-деревні та горіхові відтінки. Смакова палітра зріла, політональна. На перший план виходять виражені глибокі землисті, деревні та грибні тони. Відчутні солод, відтінки смаженого кешью, сухофрукти. Чайні голови делікатно і поступово розкриваються протягом кількох проливів. Колір готового напою насичений коньячний, яскравий та чистий.

Корисні властивості

Чай не тільки дуже смачний, а й корисний. Продукт містить велику кількість теїну, поліфенолів, пробіотиків та інших речовин, необхідних організму людини. Він покращує роботу травної, серцево-судинної, ендокринної систем. Чинить протизапальну та антибактеріальну дію, нормалізує обмінні процеси. Такий чай можна пити на протязі дня. Вранці він бадьорить, наповнює енергією. Опівдні – сприяє покращенню настрою та ясності думки. Увечері – дарує умиротворення та заспокоєння.

Спосіб заварювання

Традиційний метод. Сировина у кількості 6 г заливається 250-300 мл гарячої води (90-95 градусів) на 2-3 хв. Заварювати можна 5-7 разів.

Другий спосіб – заварювання у проливному чайнику. Першу заварку слід потримати довше. Витримує сировину до 15 проливів.

Є ще один варіант приготування – варіння. У цьому випадку добре спресована сировина ідеально розм'якшується та віддає всю смакову гаму. Варити можна як у воді, і на молоці.

Отримайте заряд бадьорості на весь день – порадуйте себе дивовижним, смачним та корисним напоєм!

Категорія: