Крупнолистовий (Цейлон)

Для чаю “Крупнолистовий (Цейлон)” характерні сильно скручені великі листочки, звідки і походить загальна назва "крупнолистовий".

Трохи історії

До кінця XIX століття на острові Шрі-Ланка (Цейлон) про цейлонський чай ніхто не чув, тому що найбільш культивованою рослиною у 1830-х роках тут була кориця. Потім на Цейлоні вирощували каву, однак з часом виявилось, що природа створила тут оптимальні умови для народження чаю. Нині чайні насадження розташовані і на рівнинах і на схилах острова, а на органічних плантаціях триває вдосконалення смакових характеристик чорного крупнолистового чаю.

Смак і аромат

Під час заварювання листя повільно розкривається, вивільняючи цікавий смак із рослинними відтінками, підкреслений вишуканим ароматом із деревними нотами. Через кілька хвилин після початку чаювання у смаку запашного освіжаючого напою можна віднайти ноти сухофруктів та квітів.

Оздоровчі властивості

За рахунок високого вмісту кофеїну і таніну чай “Крупнолистовий (Цейлон)” можна вживати для покращення концентрації уваги та підвищення працездатності. Класичний чорний чай допоможе активізуватись у ранкові години і насолодитись спокоєм, відпочиваючи у вечірній час. Також вживання напою допоможе усунути синдром похмілля, підвищити імунітет і зняти сонливість, яка може мати місце в обідній час. Противірусні та антибактеріальні властивості чаю підвищують здатність організму протистояти гострим респіраторним захворюванням.

Заварювання

Один із способів заварювання чорного класичного чаю на порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати один раз. Весь смак Цейлону – вже у вашій чашці!

До чаю

Смачним доповненням до чаю будуть млинці з варенням, медом або згущеним молоком.

Категорія: