Шу Пуер з мятою

Походження

Шу Пуер – це вишуканий вид чаю, який виробляється в провінції Юньнань в Китаї. Спосіб створення, що передбачає швидке окиснення, наділяє майбутній напій темним кольором і особливим смаком.

Смак і аромат
Додавання м'яти до чаю насичує напій ще більшою свіжістю. Відома лікарська рослина вносить у чайну композицію ноти легкості та грайливості. Цікаве поєднання характерного смаку пуеру та пахощів м’яти робить досвід чаювання дещо незвичним, але приємним.

Корисні властивості
Напоєм можна насолоджуватись і вранці і ввечері, він має сприятливий вплив на здоров’я. В Китаї “Шу Пуер з м’ятою” називають напоєм вічної молодості, краси і стрункості, адже його складові здатні регулювати рівень холестерину в крові. Регулярне й усвідомлене споживання чаю “налаштовує” травлення, адже напій сприяє кращому засвоєнню їжі. Крім того, “Шу Пуер з м’ятою” допомагає поліпшити сон, завдяки стимуляції вироблення мелатоніну. Чашка запашного чаю в день покращує загальний фізичний стан за рахунок дії вітамінів, мінералів і ферментів.

Заварювання
Перший спосіб. Посуд перед заварювання чаю варто попередньо прогріти. Температура води має становити 95°С. На 250 мл води використовуємо 5-7 гр чаю. Даємо настоятися 1-3 хвилини. Напій можна заварювати повторно до трьох разів, поступово збільшуючи час настоювання.

Традиційний спосіб: гарячою водою прогріваємо посуд, а потім зволожуємо та “пробуджуємо” чайне листя. У попередньо прогріту ємність, – чайну чашку або гайвань, кладемо 5-7 г “Шу Пуер з м’ятою” на 150 мл води. Заливаємо заварку гарячою водою (близько 95°C) і даємо час настоятися – близько 30 с. Переливаємо напій у чашку для сервірування та насолоджуємось.

З чим смакує
Кулінарна складова у вигляді круасана з яблучним конфітюром і корицею доповнить смакові враження від чаювання.

Категорія: