Срібна хризантема

Зв'язаний китайський чай Срібна хризантема вирощують в одній із провінцій, у Юнь Нань. Продукт має форму бутону. При заварюванні він розкривається, оголюючи квітку хризантеми яскраво-жовтого кольору.

Основним постачальником зв'язаного "квітучого" чаю є Китай. Є різні легенди про цю категорію чаїв. Згідно однієї з них, збиранням сировини в давнину займалися лише дівчата. Рано вранці вони зривали типси з чайних кущів, співаючи при цьому гарні мелодійні пісні. Після збору вони розсаджувалися в коло та формували незвичайні чайні кульки, які в Китаї вважалися чарівними.

До певної міри в цій казочці є правда. Дійсно, зв'язаний чай виготовляють виключно ручним способом, а, враховуючи корисні властивості продукту, він певною мірою чарівний, цілющий.

Насправді сировина проходить кілька етапів спеціальної обробки та підготовки, у зв'язку з чим назвати технологію виробництва простою не можна. Але результат перевершує всі очікування, що підтверджують справжні цінителі чаю.

Склад

До складу Срібної хризантеми входять листя білого плантаційного чаю і квіти хризантеми.

Колір, аромат, смак

Настій має світло-золотистий колір з ніжним і дуже приємним ароматом. Смак м'який, злегка солодкуватий.

Корисні властивості

І білий чай, і хризантема з давніх-давен активно використовуються в китайській медицині. Відповідно, чай має цілющий ефект на організм людини:

  • є дезінфікуючим та протизапальним засобом;
  • покращує обмін речовин;
  • підвищує імунітет;
  • знімає втому та напругу;
  • усуває головний біль;
  • має освіжаючу та тонізуючу дію;
  • сприяє зниженню ваги;
  • вгамовує спрагу;
  • зміцнює судини.

Спосіб заварювання

Важливо використовувати скляний посуд. Ємність слід попередньо обдати окропом, після чого залити в неї 150 мл води, температура якої 85-95° С, і опустити туди бутон. Через 3-4 хвилини квітка розкриється повністю і можна розпочинати чаювання.

Особливі умови: заварювати можна до 4 разів.

Подаруйте собі дивовижний ніжний напій та отримайте насолоду від його надзвичайного смаку!

Категорія: