Те Гуань-Інь "Медаль"

Те Гуань Інь «Медаль» виготовляють із щільно згорнутого сухого чайного листя, що в подальшому стає основою освіжаючого напою з яскравим смаком. Те Гуань Інь – вишуканий вид китайського оолонгу, який вирощується в гірському районі Гуаньцзянь в провінції Фуцзянь. Місцевість відома на весь світ збереженими унікальними традиціями виробництва вишуканих сортів чаю.

“Залізний Будда Милосердя”

Історія чаю “Ті Гуань Інь” – це легенда, яку пов’язують з унікальним чайним деревом, що наснилося одному з буддистів. Вранці, в той час, коли він прямував на плантацію, перед очима постало побачене уві сні дерево. Не розгубившись, буддист взяв рослину до свого саду і виростив урожай чаю. Заварка виявилась унікального кольору – з відтінками металу. З тих часів чай називають Те Гуань Інь, що означає Залізний Будда Милосердя.

Смак і аромат

Нюанси смаку й аромату “Те Гуань Інь” можуть відрізнятись в залежності від способу зварювання чаю. При цьому головні риси напою – ніжність і приємна солодкість – залишаються без змін. “Те Гуань Інь” – це подорож у таємниці чайного мистецтва, досліджуючи які, можна відчути ноти фруктів, зокрема, персиків та абрикосів. Природна солодкість і аромат чаю врівноважують легку гіркоту у присмаку.

Чайна церемонія

Чайна церемонія, якщо в ній головує Те Гуань Інь, – це не лише дегустація, а й отримання емоційного досвіду. Мета церемонії – взяти найкраще від енергію чаю, спробувати об'єднати разом розум, тіло і душу, а також поглибити зв'язок, що існує між людиною та світом.

Як заварювати

Перед заварюванням посуд варто обдати окропом і просушити. Те Гуань Інь розкриє смак і аромат завдяки послідовним діям під час заварювання. Гарним варіантом посуду буде глиняний або керамічний чайник, в якому 2-3 грами заварки заливаємо 150 мл води з температурою 90-95°C. Перше заварювання може тривати від 30 секунд до 1 хвилини. Заварюємо зазвичай 5-7 разів.

Інший спосіб заварювання – на порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 3-5 хвилин при температурі 85°C. Особливі умови: заварювати 3-5 разів.

Категорія: