Ягоди годжі 0,5 кг

Годжі - лат. lycium barbarum, відомі також як wolfberry або fructus lycii - як рослина є вічнозелений листяний чагарник, що росте до 3 метрів у висоту і зустрічається в субтропіках Китаю, Монголії, Гімалаях і на Тибеті. Відомо безліч видів (близько 40) і підвидів цієї рослини.

Кращі ягоди годжі вирощують в китайській автономії Ніньсья, яка володіє унікальними кліматичними характеристиками. Ягоди саме з цього регіону мають найвищі показники як смакові, так і лікувально-профілактичні.

Збір ягід проводять безконтактно - струшуючи їх на попередньо натягнуті сітки. І все тому, що дотик до сирої (НЕ сушеної) ягоді дає алергічну реакцію (настільки, біологічно активним є її сирої сік). В даний час група вчених з Австралії знайшла спосіб зберігати біологічно активний сік годжі отриманий в сирому вигляді, шляхом віджиму особливим способом. Властивості соку у багато разів перевищують властивості настою або інших способів вживання, але, на жаль, поки зберігати його можна не більше декількох годин.

 Показання до застосування

Хоча ягоди годжі тільки недавно сенсаційно з'явилися на ринках Європи і США, в Азії їх споживчі та цілющі властивості знають вже більше двох тисяч років, а сама ягода відома людині вже більше 5000 років. Саме ягодам годжі, в числі небагатьох регулярних продуктів харчування, приписують характерне «подовження» життя людей, які живуть в Гімалаях. Є свідчення про такий жителі Лі Кін Єні, який прожив 252 роки з 1678 до 1930 року. Протягом всього свого життя він регулярно вживав в їжу ягоди годжі.

Особливістю цих, на перший погляд, не вибагливих ягід є унікальний набір природних компонентів, які роблять їх не тільки смачними, а й надзвичайно корисними, майже чудодійними:

- 21 мінерал (в тому числі і дуже актуальне для жителів України залізо, цинк, йод).

- 18 амінокислот (що більше навіть ніж в маткової пилку бджіл)

- У 500 разів більше вітаміну С, ніж в апельсині

- У 15 разів більше заліза, ніж в шпинаті.

- Вітаміни - В1, В2, B6 і Е.

- Незамінні полісахариди - LBP-1, LBP-2, LBP-3, LBP-4, яких немає ні в одному продукті харчування.

Категорія: