Зелені перлини

Зелений китайський чай, у складі якого міститься більше 30% чайної бруньки. Має вигляд великих зелено-білих перлин, які при заварюванні утворюють свіжий смачний напій зі стійким приємним ароматом класичного зеленого чаю. Можна заварювати 5 разів!

Походження

На Близькому Сході вважають, що вперше про чай "Зелені перлини” йшлося у звіті про подорож, датованому IX століттям. Кажуть, що це – письмова згадка, в якій арабський купець Сулейман розповідає про свою подорож до Китаю і називає чай “важливою для китайського суспільства рослиною”.

Зібравши врожай для виготовлення майбутнього чаю, чайне листя ретельно перемішують. Мета такого змішування практична – навмисно розбити цілісність клітин, щоб вивільнились аромати.

Смак і аромат

Заварений чай "Зелені перлини” має золотисто-смарагдовий колір. У  букеті смаку одразу можна відчути приємну терпкість і впізнавані класичні риси зеленого чаю, пізніше – присмак зелених яблук. Стійкий насичений післясмак тривалий, збагачений ніжним фруктовим ароматом.

Оздоровчий вплив

Кофеїн, що міститься в зеленому чаї, м’яко впливає на роботу мозку. Це  допомагає людині, з одного боку, вчасно прокинутися та почати день у стані бадьорості, а з іншого, – забезпечує можливість успішної концентрації на певних завданнях, покращує швидкість реакції та здатність запам’ятовувати.

Чай "Зелені перлини” містить багато корисних для здоров’я речовин. Так поєднання амінокислоти L-теаніну та катехінів допомагає всім, хто дбає про свою вагу, контролювати стан обміну речовин. Додамо, що цей ефект буде помітним лише разом із тренуваннями і правильним харчуванням.

Заварювання

Для приготування чаю знадобиться вода з температурою 60-70°C, а на об’єм 250-300 мл буде потрібно 2 чайні ложки заварки. Тривалість заварювання: максимум, 2 хвилини. Час першого настоювання може тривати одну хвилину.

Категорія: