Оолонг с лотосом

Лотос в східній культурі є символом чистоти, духовного росту і відродження, тож саме цей напій несе певні невербальні сенси і подається гостям під час урочистостей та чайних церемоній. Посідає особливе місце в культурі чаювання.

Походження

Чай із цікавою історією – оолонг, що походить з гірської місцевості, містить в собі саму суть скелястих пейзажів, поєднуючи квіткові, горіхові та мінеральні ноти. Використання квітів під час створення чаю має символічне значення: і смак і аромат сприймаються глибше, а чаювання отримує особливу енергетику та зміст.

Створення, смак і аромат

Особливості процесу виготовлення приховують секрет: після відбору молоде листя з чайного куща, призначене для створення чаю, поміщають разом зі свіжими квітами лотосу в спеціальні контейнери, де воно залишається протягом певного часу. Під час цього процесу листя чаю вбирають аромат квітів.

Корисні властивості

Чай “Оолонг з лотосом” містить багатий склад корисних речовин, що включає антиоксиданти, вітаміни та мінерали. Чай може стати частиною вашого особистого ритуалу: таким чином у повсякденне життя можна додати більше структурованості та уважності. Ці моменти приносять користь і для розумової діяльності і для догляду за тілом і здоров’ям. Чайний ритуал – це про можливість подбати про себе. Лотос щовечора закриває квітку і ховається під воду, щоб зранку з’явитися знову. Виділяючи час на відпочинок за чашкою чаю, ми щоразу відновлюємо сили організму і наповнюємось енергією життя. 

Як заварювати

Використовуйте свіжу холодну воду, краще за все – джерельну або відфільтровану: прокип'ятіть її та дайте трохи охолонути. Оптимальна температура для заварювання становить зазвичай 85-90°C. Час для настоювання: 2-3 хвилини при першому заварюванні. Для подальших – збільшуйте час на кілька секунд. Використовуйте одну чайну ложку сухої заварки на чашку (приблизно 240 мл) води. Пропорції приготування можуть змінюватись в залежності від особистих смаків.

Категорія: