Албізія

Альбізія або, як її ще називають, «шовкова акація», «шовкове дерево», являється однією з рослин, що широко використовується в приготуванні цілющих настоїв та чаїв. Взагалі різні квіти в Китаї з давніх-давен застосовують для приготування гарячих напоїв, як добавки в чай. Альбізія забезпечує не тільки оригінальний смак та незвичайний аромат, а й позитивно впливає на здоров'я людини.

Опис

При заварюванні як самостійний напій або разом з чайним листям квітки альбізії випромінюють трохи солодкуватий і водночас ніжний, тонкий аромат. Завдяки цій добавці будь-який чай змінює свій смак, стає яскравішим, незвичайним. Експериментувати можна із всіма сортами чаю.

Корисні властивості

Китайці використовують квітки цієї дивовижної рослини як потужний антидепресант. Вони впевнені, що альбізія:

  • робить розум яснішим;
  • дозволяє внутрішньо заспокоїтися;
  • забезпечує чудовий настрій;
  • сприяє доброму самопочуттю;
  • нормалізує сон, позбавляючи безсоння.

Чай із цією добавкою рекомендують при різних проблемах зі здоров'ям:

  • алергічних реакціях;
  • задишці;
  • проблемах, пов'язаних із серцево-судинними захворюваннями;
  • при підвищеному рівні холестерину.

Спосіб приготування чаю

При заварюванні самостійного напою береться одна чайна ложка альбізії та заливається окропом. Можна додавати мед.

Якщо використовувати її, як добавку до чаю, то до чайного листя додається трохи альбізії та заварюється традиційним способом.

Подаруйте собі хвилини радості та насолоди з чудовим, ароматним та дуже корисним напоєм!

Категорія: