Рідкісний китайський чай з неповторним терпким, “копченим” смаком, унікальним смолистим сосновим ароматом та приємним рубіново-червоним кольором настою. Гарний вибір для чаєманів, які не бояться експериментів.
Унікальність чаю
“Лапсанг Сушонг” – один із найвідоміших сортів чаю, який походить з південного Китаю і належить до червоних чаїв. Його інші назви – “копчений” або “дьогтярний”, що пов'язано зі своєрідним смаком і оригінальним ароматом.
Смак і аромат
Цілком самодостатній, міцний настій найкраще пасує для прохолоди. Може статися, що для знайомства з виразним характером напою знадобиться не одна дегустація. У завареному вигляді чай “Лапсанг Сушонг” має червоно-бордове забарвлення, у смаку наявні димні ноти з присмаком імбиру та чорносливу.
Корисні властивості
Готовий настій дуже доречно вживати в холодну пору року: його зігріваюче тепло допоможе розслабитись, сконцентруватись на своєму внутрішньому стані та думках. Він чудово тонізує та зігріває.
Заварювання
Настоювати “Лапсанг Сушонг” бажано 7-10 хвилин. Для цього заварювальний чайник можна тримати в теплому місці або накрити його рушником. Заварювання можна здійснювати 2-3 рази.
До чаю
Доцільним доповненням до цього чаю можуть бути гострі закуски, рибні страви та/або сирна тарілка.