Пуер витриманий ШУ (Медальйон)

Чай пуер є пост-ферментованим продуктом, що пройшов глибоку ферментацію (процес може бути як традиційним, так і прискореним). В результаті отримують відмінний від стандартного чорного чаю продукт із зміненим хімічним складом та іншими корисними властивостями. За китайською класифікацією він належить до чорного чаю, а в Україні він входить до категорії спеціальних чорних чаїв.

За кілька тисячоліть існування пуера з'явилося багато легенд та історій, що вказують на його походження, але йдеться про Шен Пуер. Шу Пуер з'явився значно пізніше, а якщо точніше, то зовсім недавно.

У Піднебесній було повір'я. Згідно з ним, батьки практично відразу після народження в сім'ї хлопчика займалися виготовленням пуеру. Сировина пресувалася в плитки і залишалася на тривалий період для дозрівання, а саме на роки взросління хлопця. Продавався витриманий спресований чай перед тим, як хлопець збирався одружитися. Так як такий чай завжди був цінним, грошей, отриманих за нього, вистачало на те, щоб покрити всі витрати на весілля.

Склад

Як сировина використовується і молоде непошкоджене чайне листя з бруньками, і старе.

Колір, аромат, смак

Колір настою темний, благородний, коньячний із землистим та деревним ароматом, у якому чітко відчутні горіхові та шоколадні нотки. Смак готового напою насичений, міцний із суничними нотками, солодкуватим та м'яким післясмаком.

Корисні властивості

Чай має позитивну дію на загальний стан і здоров'я людини:

  • запобігає утворенню холестеринових бляшок;
  • запобігає ущільненню стінок кровоносних судин;
  • сприяє виведенню токсинів та шкідливих речовин;
  • знижує ризик розвитку онкозахворювань;
  • позитивно впливає на роботу кишечника;
  • тонізує, підвищує працездатність;
  • покращує роботу травної системи;
  • нормалізує обмін речовин;
  • сприяє зниженню ваги;
  • покращує пам'ять, позитивно впливає на роботу мозку.

Спосіб заварювання

Для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої становить 90-95°С. 1 порція листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.

Кількість заварювань 5-6.

Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!

Категорія: