Зелений чай із міцним добре тонізуючим характером, який витримує три заварювання.
Походження
Давня китайська легенда розповідає, що одного разу, коли над провінцією Чженьцзян пролітав дракон, він втратив частину своїх скарбів, – передбачається, що це й були чайні зелені “равлики”, що рясно висипалися на землю. Було це насправді, чи ні, невідомо, але відомо інше: в часи активних торгових відносин між Заходом і Сходом розсип чайних кульок природного зеленого кольору, відомий і шанований у Китаї, підкорив Європу.
Оскільки з чайних кущів для чаю “Зелений равлик” збирають лише перший і другий листочки, активні речовини, що містять молоді пагони, зберігаються якнайкраще. Ефірні масла, соковитість і волога, наявні в чайному листі, екологічно потрапляють у сировину, яка потім дбайливо зберігається майстрами чайних справ.
Смак і аромат
Свіжозаварений напій відрізняється золотисто-зеленим кольором, має ніжний рослинний смак з квітково-пряними нотами та освіжаючий солодкуватий присмак. Букет ароматів увібрав у себе відтінки прогрітої кори дерева, фруктових кісточок та краплю лаврового листя.
Оздоровчий вплив
Вживання чаю "Зелений равлик" покращує кишкову мікрофлору, позитивно впливає на спосіб перетравлення їжі та сприяє підтримці стабільного рівня цукру в крові. Крім того, відомо, що компоненти чаю, зокрема, амінокислоти та антиоксиданти, здатні активно гальмувати розвиток впливу вірусів і бактерій, який є руйнівним для здоров’я людини.
Заварювання
Для приготування чаю знадобиться вода з температурою 60-70°C, на об’єм 250-300 мл буде потрібно 2 чайні ложки заварки. Тривалість заварювання – максимум, 2 хвилини. Час першого настоювання може тривати одну хвилину.
Інший спосіб заварювання: чайна ложка заварки на чашку 350 мл та одна додаткова – на чайник. Заварювати 3-5 хвилин при температурі води 85°C. Рекомендація щодо вживання: якщо під час чаювання у напій додавати м’яту або лимон, можна віднайти власний рецепт ідеального поєднання інгредієнтів.