З історії чаю
За давніх часів перед тим, як налити чай у чашку, в неї наливали трішки молока. Це робилось для того, щоб створити свого роду захисний шар для фарфору, адже він був тоненьким і крихким. Сьогодні тендітними фарфоровими чашками ми користуємось рідко, проте, традиція пити чай з молоком існує досі. Чай «Зелений з молоком» забезпечить шанувальникам напою найяскравіші смакові враження.
Особливості створення
Особливість даного чайного купажу міститься в його виробництві: збираються якісні зелені чайні листочки і швидко пропарюються на "молочній" бані. Всю красу ніжного карамельного смаку та приємного молочно-карамелевого аромату можна відчути після заварювання.
Заварювання
Чим коротшим буде час заварювання (до 3 хвилин), тим ніжнішим і тоншим буде смак. Якщо ж тримати довше 5 хвилин, терпкість зеленого чаю буде більш відчутною.
Один із способів заварювання зеленого класичного чаю на порцію: чайна ложка заварки на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.
З чим смакує
Апетитний кіш «Овочевий» у вигляді кошику з грибами, овочами та шпинатом пасуватиме до чаю «Зелений з молоком» якнайкраще.