Чорний чай з групи сильно-ферментованих улунів, що є одним із найвідоміших чаїв в світі і виготовляється з дочірньої сировини одного з чотирьох знаменитих кущів Сі Да Мінь Цун. Одним з етапів обробки Да Хун Пао є прогрівання сировини на деревному вугіллі. Чим більш часу триває прогрів, тим темнішими стають чаїнки і виразнішим – характер чаю.
Чай-легенда
Одна з легенд, пов'язаних із цим чаєм, розповідає про селянина на ім'я Шида, який врятував життя імператору і на знак подяки був нагороджений «великим червоним халатом». З того часу його чаї були визнані найкращими в регіоні, а один із сортів отримав власну назву. Рідкісний через свою ексклюзивність, вишуканий і цінний, “первісний” Да Хун Пао завжди був і залишається одним із символів китайської чайної культури, а також предметом підвищеної уваги колекціонерів і цінителів чаю.
Смак і аромат
Сучасний Да Хун Пао розкриває свій справжній смак лише з третього “підходу” до заварювання. Готовий напій, який має теплий оранжевий колір, відрізняється складним насиченим смаком з вираженими фруктовими нотами персику. Дехто з чаєманів стверджує, що Да Хун Пао має унікальний аромат орхідеї, а у смаку можна відчути легкий деревний відтінок, горіхові нюанси та тривалий солодкий присмак.
Корисні властивості
Червоний Халат (Да Хун Пао) є корисним для здоров'я, адже допомагає відновитись після напруженого дня. Чай містить антиоксиданти, вітаміни та мінерали, які сприяють покращенню стану здоров'я. Крім того, напій можна використовувати для профілактики та лікування похмілля, він може зменшити дію алкоголю та сприяє відмові від його вживання. Червоний Халат (Да Хун Пао) благотворно впливає на імунну систему, освіжає подих, проганяє сонливість, допомагає очистити дух і зменшити рівень тривожності, сприяє самопізнанню.
Заварювання
Візьміть 2-3 г чаю, залийте водою 90-95°C. Через півхвилини після того, як чай “прокинеться”, воду злийте, а посуд – глиняний чайник або гайвань – знову наповніть до верху. Для дослідження різних смакових нюансів чай варто заварювати 5-7 разів.