До складу чайного купажу входять: пуер, шматочки какао-бобів та сушені пелюстки мальви. В готовому вигляді настій чаю має інтенсивний червоно-коричневий колір.
Походження
Для виробництва пуера використовується крупнолистовий юньнаньский зелений чай. Місце вирощування сировини – простір посеред гірських вершин китайської провінції Фуцзянь, де ранкові тумани вкривають рослини, даруючи їм природне зволоження та захист від прямих сонячних променів. Пуер – єдиний чай, який вбирає силу часу: чим довше він зберігається, тим вище цінується, і тим сильніші його оздоровчі властивості.
Смак і аромат
“Шоколадний пуер” володіє насиченим шоколадним смаком і яскравим ароматом. Напій має оксамитову текстуру, а в основі смакових вражень – какао-ноти та рослинні акценти, які органічно поєднуються з солодким присмаком. Загалом, аромат свіжого чорного шоколаду важко сплутати з чимось іншим, тож його наявність додає чайному напою загадковості та тримає інтригу. Легка гірчинка у післясмаку робить напій об’ємним і завершеним.
Корисні властивості
Одна з корисних переваг чаю “Шоколадний пуер” – здатність зігріти в холодну погоду та додати тонусу, коли погода тепла, але прокидатися все одно потрібно. Крім того, вітаміни та мікроелементи, що містяться у листі чаю, а також у какао-бобах, діють на організм з оздоровчим ефектом. Природна стимуляція розумової діяльності, прискорення обміну речовин, покращення емоційного стану, – складові чаю наповнюють організм енергією, водночас зміцнюючи імунітет.
Заварювання
Для приготування напою використовуємо ємність об’ємом 150-200 мл, після заварювання “першу воду” зливаємо. На зазначений об’єм беремо близько 2-3 г пуеру. За потреби зробити напій більш міцним, використовуємо 5-7 грам заварки. Заливаємо суміш водою 95°C і настоюємо 1-2 хвилини.
З чим смакує
Чай можна розглядати як гідну заміну шоколадним смаколикам, тим більше, якщо ви на дієті.