Саусеп Gunpowder

Як урізноманітнити щоденне чаювання? Звичайно ж, скуштувавши нові смаки та аромати. Наприклад, “Саусеп Gunpowder”, – зелений чай, ароматизований екстрактом саусепу, що має міцний смак та свіжий аромат.

Походження

Вирощений та виготовлений у китайській провінції Чжецзян особливий сорт зеленого чаю Ганпаудер відрізняється оригінальним способом обробки сировини. Листя чаю дуже щільно скручується у маленькі кульки, за що продукт і отримав назву “порох”. У Китаї ж цей чай називають “Перлинним”.

Такі особливості обробки потрібні, щоб “запечатати” у чайну “кульку” всі поживні та активні речовини. Вважається, що таким чином чайний продукт довше зберігає свіжість і, відповідно, якість. Є тут й інша історія – про естетику. Чаювання з “Саусеп Gunpowder” – чудова нагода зустрітись дружньою компанією та насолодитись оригінальним видовищем – розкриттям чайних “кульок” під час заварювання. Щоб спостереження було вдалим, використовуйте посуд із прозорого матеріалу.

Смак і аромат

Саусеп Gunpowder має легку терпкість і дещо відчутний гіркуватий смак, проте насичення екстрактом екзотичного плоду дарує солодкуватий присмак та свіжий аромат. Коли заварюється чай, варто не поспішати і не відволікатись на інші справи. Під час чаювання просто спостерігайте, як розкриваються чайні кульки.

Корисні властивості

Чай “Саусеп Gunpowder” сприяє налагодженню роботи травного тракту, а також зміцненню стінок судин, тонізує і зміцнює організм в цілому. Складові напою допомагають запобігти вірусним захворюванням.

Заварювання

Даний вид чаю можна заварювати двічі, при чому “другий” смак буде здаватись більш відкритим. У будь-якому випадку варто дотримуватись правил заварювання, а саме: температура води має бути 90°С, не перетримувати час заварювання, достатньо 1-3 хвилини. Для чашки 200-250 г – 1 ч. л. (7 г) заварки.

З чим смакує

Чай “Саусеп Gunpowder” добре смакуватиме з рибними та м’ясними стравами.

Категорія: