Чорний чай з плантацій, розташованих у гірському регіоні Керічо, Кенія. Має впізнаваний насичений смак із солодким присмаком.
Походження
Географічне розташування Кенії забезпечує сприятливі умови для вирощування теплолюбивих рослинних культур. З південного сходу країна омивається Індійським океаном, майже посередині через неї проходить екватор, – і грунт і кліматичні умови якнайкраще сприяють вирощуванню чаю на чайних плантаціях. З району Мічі, гірського регіону Керічо, і походить відомий однойменний чорний чай “Кенія Мічі”.
Смак і аромат
Заварений настій чаю відомий насиченим смаком із солодкуватим медовим післясмаком. Багатий аромат дозволяє створити під час чаювання неповторну атмосферу, наповнену сонячним теплом і водночас свіжістю. Напій можна заварити бажаної міцності: у будь-якому разі він матиме у смаку квіткову домінанту, позбавлену гіркоти.
Корисні властивості
Оскільки у чайному листі, крім кофеїну, міститься, зокрема, і амінокислота L-теанін, вона уповільнює пряме засвоєння кофеїну у шлунку. За рахунок цього досягається тривалий ефект бадьорості та відчуття ясності мислення. Загалом чорний чай “Кенія Мічі” допомагає зняти стрес і покращити настрій, нормалізує обмін речовин та поліпшує стан шкіри, освіжає, тонізує, добре смакує в спеку.
Заварювання
На порцію: чайну ложку заварки заливаємо 300-350 мл гарячої води з температурою не нижче 90°С і залишаємо для настоювання протягом 3-5 хвилин. Чим довшим буде процес заварювання, тим більш насиченим і яскравішим вийде напій.
З чим смакує
До неквапливого та розваженого чаювання з напоєм “Кенія Мічі” спробуйте додати млинці з жульєном. Приємного чаювання!