Вибухова суміш лимонної трави, ли
Лимонна трава, лимонна цедра, цукати з лимона та ананаса, квіти ехінацеї, яблука та пелюстки нагідок, – таке яскраве органічне розмаїття не може не створити джерело насиченого смаку та аромату.
Смак і аромат
Лише перелік інгредієнтів вже вказує на особливість смаку настою з цього фруктово-трав’яного міксу. Чайний напій “Лимонка” має оригінальну фруктово-цитрусову ароматичну композицію, яка, безперечно, заслуговує на окрему увагу.
Корисний вплив
Фруктово-трав’яна суміш “Лимонка”, завдяки особливому складу, насичена вітаміном С і є його природним джерелом. Вживання такого напою сприяє підвищенню захисних сил організму, який отримує з чаю ще й інші вітаміни, а також корисні мінеральні речовини.
На лікувальні можливості нагідок, пелюстки яких наявні у складі суміші “Лимонка”, звернув увагу ще відомий лікар Авіценна, який жив в XI столітті. Він стверджував, що нагідки (календула) сприяють оздоровленню травної, нервової, ендокринної систем організму, а також лікуванню суглобів.
Квіти ехінацеї мають антисептичний, антибактеріальний та інші ефекти, містять залізо, кальцій, калій та інші макро- і мікроелементи, які насичують організм корисними речовинами.
Заварювання
Один із способів заварювання фруктових чаїв (сумішей): на порцію потрібна чайна ложка суміші на чашку 350 мл та ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 5-6 хвилин за температури 95°C. Особливі умови: заварювати один раз.
Як краще смакує
Оскільки природа дає нам можливість створювати різні за смаком і складом чайні композиції, легкі та приємні ноти чаю “Лимонка” можна спробувати поєднати з м’ятою або імбирем. Нові смакові враження часто можуть приємно здивувати.