![](https://osmantus.ua/sites/default/files/styles/article-node/public/field/image/1.jpg?itok=P9mfMj1b)
Вчені підтвердили, що корисні речовини зеленого чаю, відомого своїми потужними антиоксидантними властивостями, проникають в тканини ока і допомагають у запобіганні розвитку ряду очних хвороб, повідомляє ресурс MIGnews.com.
Вперше офтальмологам Китайського університету Гонконгу вдалося виявити, що сітківка та інші тканини ока поглинають речовини зеленого чаю - катехіни, які здатні запобігти розвитку глаукоми та іншим поширених небезпечних очних хвороб. До цього відкриття залишалося неясним, чи можуть катехіни з напою потрапляти в шлунок, а з шлунково-кишкового тракту - в очні тканини.
Біологи провели експеримент на лабораторних щурах, яким давали пити зелений чай. Аналіз тканин ока точно показав, що очні структури поглинають значну кількість катехінів.
Позитивний ефект катехінів зеленого чаю в процесі зниження шкідливого окислювального стресу в очах триває до 20 годин. Окулісти дійшли висновку, що споживання зеленого чаю запобігає окислювальний стрес і потенційно запобігає розвитку глаукоми.
За матеріалами: tv.ukr.net