Пуер витриманий ШЕН "Медальйон"

Пуер - чай, відомий з давніх часів. За старих часів він експортувався з Китаю до Монголії, Тибету, а потім до Європи по Великому чайному шляху. Згідно з переказами, саме тривале перебування сировини на шляху допомогло людям дізнатися про основну особливість чаю. Перевозили сировину на конях, де вона й дозрівала, упакована в мішки, під впливом прямих сонячних променів, дощів та вітру. Звичайно, за місяці перебування в дорозі початковий смак чаю змінювався, з'являлися нові нотки і в ароматі, і в смаку.

Перелічені метаморфози характерні саме для Шен Пуерів. Цей зелений постферментований чай перетворюється на абсолютно новий продукт, що має корисні властивості. Чим старший Шен Пуер, тим краще. Це можливо завдяки великому вмісту в листі ефірних олій, ензимів та поліфенолів. Завдяки перерахованим речовинам дозрівання чаю відбувається протягом багатьох років. При цьому продукт не псується.

Склад

Молоді чайні листочки (зривають з куща по чотири верхні листочки).

Колір, аромат, смак

Колір настою цього чаю світлий, як, втім, і усіх зелених чаїв. Аромат специфічний із легкими фруктовими нотками. У смаку простежується терпкість, солод.

Корисні властивості

У Китаї вважається, що Шен Пуер попереджає розвиток ракових клітин, а також допомагає при отруєнні. Його застосовують для поліпшення стану при проблемах із кишечником та вірусних захворюваннях. Крім перерахованого напій:

  • має дезинфікуючі властивості;
  • виводить із організму токсини;
  • нормалізує обмін речовин;
  • спалює жирові клітини;
  • заспокоює, надає розслаблюючу дію;
  • допомагає сконцентруватися.

Спосіб заварювання

Для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої становить 90-95°С. 1 порція листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.

Кількість заварювань 5-6.

Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!

Категория: