Стріли Ку Дін

Ку Дін – це напій, який у лікувальних цілях використовується тисячоліттями. Стріли Ку Дін (гірка сльоза) у Китаї ще називають веретеном. Сировиною для цього чаю виступає молоде листя падубу широколистого. Для цього дерева характерні товсті, масивні гілки та м'ясисте листя.

Самі китайці впевнені, що цей напій здатний вилікувати сто хвороб. Згідно з легендою, імператор Таньбао династії Тан одного разу підніс нареченій посудину з цим чаєм. Вважалося, що він був здатний зберегти красу та молодість дівчини. З того часу напій і став популярним.

За походженням порівнювати його із зеленим чаєм не можна, скоріше з вітамінним напоєм. А ось за технологією виробництва Кудін з ним має чимало спільного. Заготовляється сировина, як тільки починає зеленіти листя. Після цього листя скручується, проколюється, сушиться на сонці і сортується.

Склад

Скручене вручну в тугі трубочки і висушене листя падубу.

Колір, аромат, смак

Настій має золотистий прозорий колір. Аромат немає нічого спільного ні з чайним напоєм, ні з трав'яним. Це особливий аромат копченості. Смак гіркувато-терпкий. При неправильному заварюванні настій виходить занадто гірким. Правильно приготовлений напій має благородну, приємну гіркуватість і солодкий м'який післясмак.

Корисні властивості

Ку Дін за умови правильного приготування є джерелом вітамінів, мікро- та макроелементів. Його хімічний склад є унікальним. Тому напій має цілий список корисних властивостей:

  • розріджує кров, знижує ризик тромбоутворення, покращує венозний відтік;
  • зміцнює стінки судин;
  • покращує діяльність серцево-судинної системи;
  • знижує нервову напругу;
  • сприяє виведенню токсинів;
  • стимулює відтік жовчі;
  • має відхаркувальну дію;
  • має жарознижувальний та антибактеріальний ефект;
  • має протизапальну дію;
  • сприяє зниженню ваги;
  • знижує рівень холестерину та цукру в крові;
  • нормалізує діяльність сечостатевої системи;
  • має протираковий ефект;
  • виводить надмірну рідину з організму;
  • сприяє нормалізації гормонального фону у жінок.

Спосіб заварювання

Щоб отримати справді корисний напій, важливо Ку Дін правильно заварювати. Важливий момент – температура води, від якої залежить смак настою та його корисні властивості. Якщо використовувати окріп, напій буде гірким, як полин. Ідеальна температура води – 40-70 градусів. Це дозволить прибрати гіркоту, розкрити аромат та смак напою.

На порцію береться одна паличка (вперше можна взяти половинку).

Заварювальний чайник обдається окропом потім кладуть сировину і заливають водою, яку необхідно зразу ж злити. Потім Ку Дін заливається водою повторно та настоюється протягом 7-10 хвилин.

Особливі умови: Заварювати чай можна до п'яти разів.

Подаруйте собі дивовижний ніжний напій та отримайте насолоду від його надзвичайного смаку!

 

Категория: