Італійські вчені дійшли висновку, що кава захищає печінку від різних захворювань.
Про це відкриття дослідники з наукового міланського інституту Маріо Негрі повідомили на зустрічі, присвяченій боротьбі із захворюваннями печінки.
Вчені також заявили, що приступили до створення нових медичних препаратів, на основі кави.
За даними фахівців, в останні роки в Італії, жителі якої просто не мислять життя без кави, кількість захворювань печінки скоротилося на 30%.
На Апеннінах кава користується величезною популярністю. Італійці щодня, як мінімум два рази на день, забігають у бари, щоб випити маленьку чашечку запашного і міцного напою. Його тут чудово готують і наливають лише половину крихітної товстостінної керамічної чашечки, що дивує багатьох іноземних туристів. Однак, спробувавши каву по-італійськи, вони розуміють, що більшої кількості випити просто неможливо - настільки вона густа і міцна.
Слід зазначити, самі італійці навіть чути не хочуть про розчинну каву або про каву по-американськи.
За матеріалами: РИА Новости