Зелена кава – кавові зерна, які отримують із плодів кавового дерева, та які не проходили жодну термічну обробку. За смаком зелена кава віддалено схожа на звичну нам обсмажену, проте особлива суміш притаманних тільки їй ароматичних масел надає їй неповторного насиченого трав’янистого аромату та терпкого смаку. Проте, як і все корисне, зелена кава не має визначного смаку.
Лише факти:
- Зелена кава містить понад 1200 біологічно активних речовин.
- Зелена кава багата хлорогеновою кислотою, що є потужним антиоксидантом, що очищує організм від вільних радикалів.
- Японські вчені, шляхом багатьох клінічних випробувань, довели, що поєднання кофеїну і хлорогенової кислоти суттєво зменшує рівень поглинання жирів, та зменшує жирові відкладення. Споживання зеленої кави в межах цільової дієти значною мірою сприяє загальному схудненню.
- Дубильні кислоти та пуринові алкалоїди (кофеїн) стимулюють роботу серцево-судинної системи та сприяють загальній тонізації організму.
- Також учені вказують на прямо пропорційну дію зеленої кави на зниження артеріального тиску – чим більше зеленої кави ви споживаєте, тим нижчим буде Ваш тиск (хронічні хворі, безумовно мають порадитися с лікарями).
- Хлорогенова кислота може, крім того, знижувати рівень глюкози в крові, і таким чином зелена кава може бути допоміжним засобом для хворих на діабет.
Рекомендуємо! Арабіка Бразильский Сантос – один із найвідоміших сортів бразильської кави. Сепаровані зелені зерна цієї кави чи не найкращі для використання без обсмаження.
Спосіб підготовки зерен до споживання:
Звичайну порцію зерен (10-15г) розмелюють за допомогою побутового блендера, застосовуючи ріжучі ножі. УВАГА! Жорнову кавоварку застосовувати НЕ МОЖНА, оскільки кавова олія може заповнити їх і знизити продуктивність роботи або і зовсім припинити роботу кавомолки. Потім отриману подрібнену каву просіюють через сито, і отриману дрібну фракцію використовують для заварювання.
Заварювання.
Зелену каву заварюють звичайним способом, тобто у турці (джезві) чи у гейзерній кавоварці. Запарювання такої кави ( так званий польський спосіб) суттєвого ефекту не дає. Час заварювання – визначається доведенням до кипіння.
Для посилення ефекту жиро-спалювання іноді додають імбир, який суттєво покращує аромат і смак, і ,водночас, сам по собі є ефективним дієтичним засобом.
Проте, слід пам’ятати, що впливає на наше здоров’я не сам продукт, а більше - його міра.
Споживайте розумно!