Адаватта

Всесвітньо відомий чорний цейлонський чай "Адаватта", який має в міру терпкий смак, гарний тонізуючий ефект і стійкий аромат.

Походження

Чайна історія плантацій Адават почалася в XIX столітті, коли виробництво чаю набуло промислового рівня. Саме з того часу шанувальники класичного чаю цейлонського походження мають можливість насолоджуватись міцним ароматним напоєм. Поля, де народжується чорний класичний чай “Адаватта”, розташовані на Сході Шрі-Ланки, в регіоні Ува. В цій місцевості панує високогірний клімат і є всі потрібні природні умови для вирощування чаю.

Смак і аромат

Шанувальники чайної культури відзначають насичений аромат чаю “Адаватта”. В багатому смаковому букеті мають місце нотки квітів, меду та запашних трав. Після перших хвилин чаювання у глибокому смаку напою проявляються деревні риси, горіхова гірчинка та відтінки прянощів.

Корисні властивості

Чай “Адаватта” містить натуральні компоненти, які позитивно впливають на самопочуття. Таніни та кофеїн, наявні у складі напою, забезпечують організм енергією і тонусом. Серед інших сполук, що містить чай “Адаватта”, є поліфеноли, які допомагають нормалізувати показники цукру в крові. Після вранішнього чаювання можна відчути прилив сил, а протягом дня чашка запашного чорного цейлонського чаю допоможе зберегти бадьорість та енергійність. Вживання напою сприяє покращенню розумової діяльності, пам’яті та якості реакції.

Заварювання

Один із способів заварювання чорного класичного чаю на порцію: чайна ложка заварки на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C.
Особливі умови: заварювати один раз.

До чаю

Для смаку можна додавати цукор або мед, молоко або лимон, а також прянощі.

Категорія: