Походження
Популярністю чорного чаю ми завдячуємо Англії, яка свого часу активно освоювала нові землі, збираючи і доставляючи до Європи кращі досягнення світу. “Англійський сніданок” – класичний купаж крупнолистового цейлонського, індійського та кенійського чаю, що відповідає смаковим уподобанням багатьох шанувальників чайного мистецтва.
Смак і аромат
“Англійський сніданок” відрізняється багатим оксамитовим смаком. Колір готового чайного настою густий, бурштиново-коричневий. Післясмак – дещо терпкуватий, тривалий і приємний. В ароматі напою одразу відчуваються деревні тони, які доповнюють ноти зеленої горіхової шкірки, та легкі рослинні ноти. Мікс з природних відтінків смаку залишає по собі освіжаючу насолоду.
Корисні властивості
Високий вміст кофеїну та насичений смак чудово “спрацюють” на початку дня і допоможуть прокинутись зранку. Оскільки тримати в тонусі ресурси організму важливо уздовж всього дня, чай “Англійський сніданок” впорається і з цим завданням, незважаючи на назву, яка містить слово “сніданок”. За бажання влаштувати класичний "файв о клок" ви також можете сміливо використовувати цей купаж. Вміст макро- та мікроелементів дає можливість організму зміцнити імунітет, важливий для захисту від захворювань.
Один із способів заварювання: з молоком
Рекомендується обирати джерельну або бутильовану воду. Посуд попередньо прогріваємо та висушуємо. Одну чайну ложку заварки беремо на 200 мл води з температурою 95°С і настоюємо в чайнику 5 хвилин. У чашку наливаємо 1/3 молока, а потім заварений чай, який не можна розбавляти окропом.
З чим смакує
Цей вид чаю добре смакуватиме зі стравами до сніданку: яєшнею, тостами тощо. Якщо подати до нього вафлі з солоним розмариновим маслом та полуничним джемом, створити атмосферу Туманного Альбіону вдасться на всі 100%. Заварювати “Англійський сніданок" варто і для сімейного чаювання і під час бізнес-зустрічей.