Чорний індійський чай "Ассам Оуклендс" із чайною брунькою. Його витончений аромат і класичний, злегка терпкуватий смак часто порівнюють із сухим червоним вином.
Цікаві спостереження
Щороку в світі виробляється більше трьох млн тонн чаю. Безумовним лідером є Китай, на долю якого припадає 1,3 млн тонн, та Індія – трохи менше 1 млн тонн. За лідерами крокують Туреччина й Кенія. Є думка, що в Індії, другій країні по виробництву чаю, корінне населення розділяє любов до напоїв майже навпіл: 51% мешканців віддають перевагу чаю, а 49% – каві.
Походження і особливості
Сорт індійського чаю "Асам Оуклендс SF TGFOP" вирощується на плантаціях Асам і саме завдяки цьому отримав таку назву. Для створення купажу збирають лист середнього розміру з чайною брунькою. Під час виробництва листя проходить кілька стадій обробки, завдяки чому майбутній напій має витончений аромат і класичний, злегка терпкуватий смак.
Корисні властивості
Чай "Асам Оуклендс SF TGFOP" містить широкий спектр вітамінів, мікро та макроелементи. Він тонізує, бадьорить, зігріває, стимулює роботу мозку, покращує роботу серця та судин. Завдяки вживанню напою регулюється метаболізм. Склад чаю також багатий на антиоксиданти, він зміцнює імунітет, а за кількісним вмістом кофеїну може легко замінити каву.
Спосіб заварювання
Спочатку бажано прогріти заварник, а вже після цього 7-8 грамів заварки залити водою об'ємом 350 мл. Для розкриття всіх смакових якостей чаю «Асам Оуклендс SF TGFOP» найкраще використовувати джерельну або очищену питну воду, підігріту до температури 85-90°C. Дати настоятися 2-3 хвилини. Справжній індійський чорний чай готовий до вживання!
Заварювання
Один із способів заварювання чорного класичного чаю на порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C.
Особливі умови: заварювати один раз.