Білий чай – продукт, що з'явився в туманних китайських горах. Населення країни насолоджується цим напоєм понад тисячу років. Згодом і в інших країнах дізналися про його існування.
Протягом довгого часу білий чай був виключно імператорським напоєм. Крім нього вживати його могли хіба кілька привілейованих осіб. За легендою, імператор Шен Нунг, під час подорожі Китаєм, як завжди налив у чашку гарячої води. Туди ж вітром занесло три листки, що зірвалися з дерева. Імператор не став витягувати їх, а просто спостерігав, як змінюється колір води. У результаті настій набув відтінку жовтого золота. Отриманий напій сподобався Шен Нунгу і на смак. Він його охарактеризував, як цілющий і освіжаючий.
Особливо в пошані цей напій був за часів династії Сонг (960-1279). Доступ до нього мав лише імператорський двір. Бруньки збиралися двічі на рік за особливим ритуалом. Збором їх могли займатись виключно молоді дівчата. Зрізалися бруньки золотими ножицями. Більше до них ніхто не міг торкатися доти, доки сировину не заварять безпосередньо на очах імператора. В іншому випадку бруньки вважали нечистими, а отриманий настій – «брудним».
Назва чаю походить від білих чайних волосків, що є на нерозкритих бруньках чайного дерева. Оскільки вони доступні для збору лише невеликий проміжок часу, цей сорт вважається як найрідкіснішим, так й одним з найцінніших.
Особливість білого чаю полягає у його мінімальній обробці. Після збору сировину природним чином підсушують, що дозволяє зберегти максимум мікроелементів та корисних речовин.
Бруньки залишаються пухнастими і світлими, а ось листочки набувають бурих відтінків.
Склад
До складу білого чаю «Лонг Ліф» входять бруньки чайних дерев із двома молодими листочками, що йдуть за нею, з додаванням квіток жасмину. Листя скручене.
Колір, аромат, смак
Жасминовий аромат дуже тонкий і це досить велика рідкість для ароматизованого чаю. У ньому чудово збалансовані солодощі, характерні для білого чаю та квіткові ароматні відтінки жасмину. Післясмак довгий і приємний.
Корисні властивості
Напій має цілющий вплив на організм:
- є профілактикою розвитку ракових клітин та злоякісних новоутворень;
- зміцнює серцево-судинну систему;
- розширює та зміцнює стінки судин;
- видаляє холестерин та розщеплює жири;
- нормалізує артеріальний тиск;
- нормалізує обмінні процеси та травлення;
- зміцнює емаль зубів та попереджає розвиток карієсу;
- покращує мозкову діяльність;
- позбавляє від депресивного стану.
Спосіб заварювання
Один із варіантів заварювання зеленого елітного чаю – чайна ложка листя на чашку 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Заварювати 3-5 хвилин при температурі 85 ° C.
Особливі умови: заварювати 3-5 разів.
Дозвольте собі насолодитися чудовим та корисним напоєм, отримайте задоволення, відчуйте неповторний смак елітного чайного напою!