Міні-бінг є невеликим традиційним китайським млинцем із спресованого білого чаю елітних сортів. Завдяки такій формі чай здатний досить довго зберігати характерний для свіжозібраного продукту аромат і смак.
Майже весь білий чай виробляється у провінції Фуцзянь у міському повіті Фудін, який славиться ще й горою Таймушань.
За твердженням самих китайців, саме на цій горі і сталося зародження білого чаю. В одній із легенд розповідається, що в далекі часи населення цієї місцевості постраждало від якоїсь смертельної хвороби. Тоді боги з'явилися до жінки на ім'я Тайму і направили її на гору Таймушань за листям із чайного дерева. Їх треба було зібрати, висушити та приготувати з них чай для всіх хворих. Після того, як Тайму напоїла людей напоєм, вони повністю вилікувалися.
Склад
Міні-бінг – чай, у складі якого є виключно молоде, ніжне, ароматне чайне листя.
Колір, аромат, смак
Напій прозорий, має зеленувато-жовтий колір. Аромат чаю ніжний, квітковий. Смак м'який, вишуканий із трав'яними нотками.
Корисні властивості
Згідно з результатами величезної кількості проведених досліджень, білий чай вважається найкориснішим із усіх існуючих. Він має протиракову та антиоксидантну властивості. Також він забезпечує такі ефекти, як:
- протизапальний;
- спазмолітичний;
- жарознижувальний;
- знеболюючий;
- гіпотензивний;
- знижує в крові рівень цукру та холестерину;
- зміцнює кісткові тканини;
- нормалізує процеси травлення;
- забезпечує виведення з організму шкідливих речовин;
- позитивно впливає на шкірні покрови;
- покращує кровообіг.
Спосіб заварювання
Заварювати "Міні-бінг" слід у воді, температура якої не перевищує 90 градусів. Однієї порції 6 г достатньо для того, щоб приготувати 350 мілілітрів ароматного та смачного напою. Час заварювання – 3-5 хвилин. Кількість заварювань – 3-5.
Подаруйте собі дивовижний ніжний напій та отримайте насолоду від його надзвичайного смаку!