Ця цілюща рослина має багато назв: кліторія, Анчан, тайська орхідея. Сировиною для чаю служать квіти і листочки метеликового горошку - витка рослина з блакитними або фіолетовими квітами.
Смак - легкий і трав'яний. Деякі помітять нотки вареної кукурудзи і свіжого зеленого горошку. Післясмак досить довгий і солодкуватий, добре освіжає.
Склад та корисні властивості
У синьому тайському чаї міститься унікальний комплекс біологічно активних сполук, велика кількість вітамінів і мікроелементів:
• Фосфор (сприяє зміцненню і підтримці цілісності кісток і зубів. Бере участь у передачі нервових імпульсів до м'язів, покращує мозкову активність. Невід'ємний учасник обмінних процесів)
• Залізо (забезпечує процес кровотворення, бере участь в утворенні червоних кров'яних тілець, насичує кров киснем. Необхідно для прекрасного стану волосся, шкіри та нігтів).
• Марганець (зміцнює серцево-судинну систему, покращує емоційний фон і імунітет. Бере участь в будівельному процесі клітин і сприяє засвоєнню заліза).
• Вітамін D (сприяє засвоєнню кальцію, захищає від перевтоми, підвищує імунітет).
• Вітамін K (знижує артеріальний тиск, уповільнює процеси старіння організму.
• Вітамін C (зміцнює імунітет, акумулює енергію в організмі, зміцнює кровоносні судини, попереджає розвиток атеросклерозу, допомагає засвоєнню заліза, бере активну участь у великій кількості обмінних процесів організму).
• Цинк (впливає на репродуктивне здоров'я, підвищує активність сперматозоїдів, бере участь у виробленні статевих гормонів, необхідний для росту нігтів і волосся, сприяє стабілізації функцій нервової системи, формує міцний імунітет, стабілізує вміст цукру в крові.
• Вітамін В12 (допомагає перемогти депресію і подолати стреси. Сприяє засвоєнню амінокислот, стимулює ріст клітин).
• Вітамін B1 (покращує роботу шлунково-кишкового тракту, позитивно впливає на роботу центральної нервової системи, м'язів і серця).
• Вітамін B3 (стимулює мікроциркуляцію крові і розширює дрібні судини, зміцнює нервову систему, стимулює функції мозку).
• Вітамін B2 (забезпечує ріст клітин, покращує стан шкіри. Нормалізує обмін речовин і роботу серцево-судинної системи).
• Антиоксиданти (вони не можуть самостійно утворюватися і накопичуватися в організмі людини, тому вони повинні регулярно надходити).
Синій чай для схуднення
До складу анчану поліфеноли, які прискорюють метаболізм і сприяють більш ефективному розщепленню і виведенню жирів. Синій чай для схуднення п'ють через день протягом тижня, після чого роблять перерву. У зв'язку з тим, що організм швидко звикає, його слід припинити приймати на 21 день, а потім знову повторити курс.